Programma januari - juni

Let op! Voor de P-uren die een heel jaar duren, geldt dat je je daarvoor niet meer kunt inschrijven. Kom naar de P-markt en ontdek welke P-uren jij kunt kiezen. 


Atelier 

Bij dit Atelier is iedereen welkom om te komen werken aan eigen beeldende projecten, maar ook is er ruimte om beeldende opdrachten af te maken. Daarnaast worden er regelmatig kleine workshops gegeven tijdens het Atelier waarbij je aan kunt sluiten. 

 

Voor dit P-uur schrijf je je in voor een half jaar. Daarnaast is er ook een Q-uur Open Atelier. Daarvoor kun je je wekelijks inschrijven.


Buiten fitness | klas 3, 4, 5, 6

De oude Spartanen gingen naar de sportschool, denk je?

Je zit teveel, en vaak ook nog binnen?

Bij Buiten Fitness gaan we aan de slag met bewegen zoals mensen dat lang geleden deden. Het lichaam gebruiken zoals het bedoeld is. Je gaat (leren) opdtrekken, opdrukken en nog veel meer.

 

Laten we bewegen weer leuk maken!


Brugtheater | 1mhvg

Zit je in de brugklas en was de groep 8 musical het hoogtepunt van jouw jaar? Wil je graag op een podium staan? Als acteur? Of als danser? Of als muzikant? Of misschien wel allemaal? Sluit je dan aan bij het Brugtheater! Samen met verschillende vakdocenten werk je elke week aan een spetterende theatervoorstelling voor ouders, vrienden, kennissen, en leerlingen uit groep 8! Je hoeft geen auditie te doen. Enthousiasme en plezier is het belangrijkst! Klik op de PROMO!

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Cambridge | 4h & 45v

 [en_cam1]

Omschrijving: Voor leerlingen die graag hun CAE of CPE certificaat willen halen. Dit staat goed op een CV en kan ook erg van pas komen als je in het buitenland wil gaan studeren/werken. Leerlingen moeten een toelatingstoets doen en mogen zich niet zelf inschrijven. De eerste groep zal de eerste helft van het schooljaar les volgen en dan het examen maken, daarna kunnen nieuwe leerlingen uit de 4e klas zich inschrijven voor de toets en komt er dus een nieuwe groep.

 

Let op! Voorinschrijving. Inschrijven is al gebeurd.


Debatgroep

Wil je leren debatteren? Kom dan naar dit uur! Door middel van oefeningen, spelletjes en debatten leer jij hoe je anderen kan overtuigen. Als je wil kun je ook meedoen aan wedstrijden buiten Pantarijn. Je kunt je inschrijven vanaf de derde klas.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Delf 

Tijdens dit uur kun je je voorbereiden op een internationaal erkend diploma in de Franse taal. Dit komt goed van pas als je bijvoorbeeld in een ander land wilt uitleggen hoe goed jouw Frans is. Ook merk je dat je al behoorlijk taalvaardig ben na een paar jaar Frans op school en gebruik je de taal vooral op een communicatieve manier. Tijdens de lessen oefenen we op de verschillende vaardigheden: spreken, schrijven, luisteren en lezen. Je wordt niet beoordeeld op grammatica.

Je hebt geen extra talent voor Frans nodig om aan Delf mee te doen. Oefenen in de les is voldoende. Momenteel bieden we A2 in de derde klassen aan en B1/B2 in de vierde/vijfde klassen.

 

Deelname aan het examen kost ongeveer 85 Euro voor A2, 110 Euro voor B1. Deelname aan het examen is niet verplicht, je kunt je daar later nog voor opgeven. Mocht het zijn dat je in de bovenbouw zit en graag meedoet met A2, dan kan dit in overleg. 

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk.


Ecoschool

De groene mosmuur en de hangplanten bij de kapstok gezien? Of heb je de plantaardige Kebab geproefd tijdens World Vegan Day? Heb je ook zo'n mooie, blauwe Pantarijn sweater gekocht en ben je nu klaar voor koudere dagen? Allemaal acties van het eco-team😊

Wil je meer doen dan cijfers en een diploma halen op school? Help mee om de toekomst van het Pantarijn groener te maken!  Jullie bepalen zelf wat jullie belangrijk vinden en gaan daarmee aan de gang! Daarbij is het ook nog eens een heel leuk en gezellig team! En, iets om trots op te zijn, dit jaar is de groene vlag van de Foundation for Environmental Education (FEE) aan ons team uitgereikt.

 

Word lid van het eco-team:-).

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Filocafé | onderbouw

Vind je het leuk om na te denken? In het P-uur filosofie leer je hoe filosofen nadenken en ga je ook zelf filosoferen.

Bijvoorbeeld over de vragen: Kan je kat je vriend zijn? Wanneer mag je liegen? Zijn games beter dan de echte wereld?

Lijkt dat je wat? Kom dan naar het p-uur en filosofeer zelf!

 


Goethe 

Je kunt hier een wereldwijd erkend en gestandaardiseerd diploma behalen wat laat zien wat jouw taalniveau Duits is. Dit kan in 3mhvg op niveau A2 en in de bovenbouw op niveau B1 en B2.

 

Bij deelname aan dit p-uur geldt dat je ook deelneemt aan het bijbehorende examen. Hieraan zijn kosten verbonden (A2 70 euro ; B1 110 euro ; B2 140 euro). Neem bij vragen contact op met Mirja (A2) of Daan (B1 / B2).

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. GSA - Gay Straight Alliance

De GSA is een organisatie die activiteiten ontwikkelt voor LGBTQ+ leerlingen op school. Heb jij zin om mee te denken wat we kunnen doen én ben je goed in organiseren of meehelpen? Kom in onze denktank!

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Informatica - Robotica met Arduino

Arduino is een mini-computer, een printplaatje met processor waaraan je allerlei sensoren, lampjes, knoppen en motoren kan verbinden. Deze onderdelen zijn zo te programmeren dat je er allerlei leuke en praktische toepassingen mee kan bouwen zoals: een bestuurbare of zelfrijdende auto, een battle-bot, automatische prullenbak, een weerstation, bijenteller enzovoorts. Je gaat zelf werken aan een project. In dit pq uur zal je voornamelijk bezig zijn met hardware en programmeren. 


Inrichten & onderhoud schoolplein

Ben je nu al blij met het Sportplein, maar vind je dat er nog meer kan gebeuren aan de inrichting, het onderhoud en behoud van al het prachtige dat al aanwezig is? Meld je dan aan!!!

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Krantarijn

Pantarijn is niet compleet zonder de Krantarijn. En de Krantarijn is niet compleet zonder jou. Ben jij creatief, houd je van lezen + schrijven én werk je graag in een team? Kom dan snel de redactie van onze schoolkrant versterken.

 

Neem je laptop én oplader mee.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.

 


Leerlingenraad

Vind jij dat er dingen beter kunnen op school? Wil je weten wat anderen er eigenlijk van vinden? Wil jij wel eens weten wie wat beslist en waarom? Wil je serieuze invloed op de beslissingen binnen school? Dan is de leerlingenraad misschien iets voor jou.

Misschien wil je de eerste uren afschaffen. Of iets doen aan het absentiebeleid. Of meer invloed bij het aannemen van nieuwe docenten. Of meer geld voor leuke activiteiten. Een betere school begint bij frisse ideeën. En leerlingen die daar wat mee doen.

In de vorm van een P-uur gaan we bedenken hoe je betrokken kunt zijn bij beslissingen op school. Iedereen mag dat op zijn eigen manier doen. Discussiëren om het probleem scherp te hebben. Enquêtes afnemen in klassen. Of gesprekken voeren met medeleerlingen over wat ze er eigenlijk van vinden. Of  ff langs bij andere scholen. We gaan elkaar helpen om erachter te komen hoe je ,op je eigen manier, een bijdrage kunt leveren aan een toffe school.

We gaan uit van wat leerlingen belangrijk vinden. We gaan bijvoorbeeld nadenken over de onderwerpen die bij de medezeggenschapsraad op de agenda staan. Daar kunnen we namelijk invloed op uitoefenen. En daarvoor is de leerling-stem superbelangrijk!

We beginnen het P-uur met zijn allen op donderdag het vijfde uur. Maar daarna maken we afspraken wie wat wanneer wil doen. Zolang je verantwoordelijkheid neemt krijg je veel vrijheid. Lekker flexibel dus.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.

Bij dit P-uur hoort ook een Q-uur. Zo kun je aanwezig zijn bij onderwerpen die jou aanspreken.


Licht & Geluid

Licht & Geluid is verantwoordelijk voor de (technische) organisatie van evenementen bij ons op school. Denk daarbij aan schoolfeesten, de spelgroep en andere activiteiten waarbij geluid uitversterkt moet worden en/of moet worden belicht. Daarnaast is er een mogelijkheid om te (leren) Dj'en.  In principe hoef je nog geen ervaring te hebben maar interesse is wel vereist. De activiteiten vinden meestal plaats op school maar soms ook daarbuiten.

 

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met de organiserende docent en kom naar de P-markt.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd?  Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.Muziek | 3hvg

Vind je het jammer dat muziek in klas 3 stopt en wil je graag nog wat meer muziek maken? Of wil je informatie over de bovenbouw en weten of het examenvak KMU iets voor je is? Misschien wil je gewoon zelf wat experimenteren met andere muzikanten.. Doe maar een voorstel :-)  Ik ben dit uur aanwezig als bandcoach, maar kan ook uitleg geven of je helpen bij je vragen!

 

Neem mee: oordopjes, eigen instrument en (eventueel) bladmuziek.


Op avontuur in de natuur | onderbouw

Ben jij dol op naar buiten gaan en leren hoe je met en in de natuur kunt leven? Dan is dit het P-uur voor jou! We gaan naar buiten en leren allemaal vaardigheden om de natuur nog beter te leren kennen.

 

 


Pantarini's

De Pantarini's zijn het schoolorkest van Pantarijn. Wat is er leuker dan samen muziek maken?

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Performance Lab

Vind jij het leuk om 2 uur in de week extra bezig te zijn met podiumkunst? Bij het performance lab werken we elk jaar aan een ander project. Komend jaar gaan we samen aan de slag met het het maken van een theatervoorstelling. Wil jij beter leren spelen en je creativiteit inzetten? We zijn een fijne groep met ruimte voor uitproberen, spelen, leren en plezier maken. Twijfel je nog? Kom naar onze intro-workshop!


Schooltuin of Plantarijn!

De tuin in! In het najaar valt er veel te planten en (ver)bouwen. Eigen ideeën voor de tuin zijn ook zeker welkom. We gaan in de leertuin bouwen, zaaien, oogsten, graven en vuurtjes stoken als het koud is.

 

Let op! Risico op vies worden. En gezelligheid, dat ook. Houd daar rekening mee. 

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.

 

 


Spelgroep

De Spelgroep zet ieder jaar een knallende en professionele theaterproductie op touw. Ben jij dol op toneel? Of schuilt er in jou een fantastische theaterproducent? Doe dan auditie voor De Spelgroep! Meer informatie volgt in augustus, dus houd de posters en schermen in school in de gaten.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Sportcommissie

Zin om mee te denken over sport op Pantarijn? Dan zijn wij op zoek naar jou. Hieronder meer details!

 

Doelen:  een nauwere samenwerking tussen docenten en de leerlingen, leerlingen die uitgedaagd worden op sportgebied  én als het gaat om persoonlijke vaardigheden en verantwoordelijkheden. Leerlingen die intrinsiek gemotiveerd zijn omdat er een programma wordt opgezet dat zij zelf hebben bedacht en opgezet.

Wij zoeken: leerlingen die actief zijn, interesse tonen, respect tonen naar anderen, plannen hebben, zich inzetten, tijdens de bijeenkomsten aanwezig zijn. Kortom, leerlinge met een Montessori-instelling (creativiteit, samenwerken, maatschappelijke verantwoordelijkheid).
 

Je wilt:

  • Meehelpen aan organisatie van sportdagen en activiteiten binnen en buiten school. 
  • Promotie binnen school. Posters, website, filmpjes/foto’s etc.  
  • Opzet digitale werkomgeving rondom L.O. Denk aan koppeling Simulise aan Magister voor LO, foto's, filmpjes op de website en Magister. 
  • Opzet recordbord binnen school met prestaties van leerlingen. Contact met LO-docenten hierover. 
  • Meehelpen met (sport)activiteiten van de sportXtra groepen. 
  • Input leveren bij vergaderingen LO; evaluatie toernooien, ideeën vanuit sportcommissie etc. 
  • Extra sportaanbod toernooien/sportactiviteiten in verkorte lesweken/schoolplein & begeleiding in pauzes/ fitness. 

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


SportXtra | 1mhvg | 2mhvg | 3mhvg

Ben je geïnteresseerd in nieuwe sporten of wil samen met andere gemotiveerde leerlingen op een hoger niveau sporten. Dan is de sport-Xtra groep wat voor jou.
- Sport X-tra voor een vaste groep uit verschillende klassen en het programma ligt vast voor het hele jaar.
- Tevens zijn er buitenschoolse activiteiten zoals bezoek sportschool, schaatsbaan en skihal.
- De tweede klas start met een watersport kamp.
- De bijdrage voor klas 1 is €175 voor activiteiten en outfit: broekje shirt en trainingspak.
- De bijdrage voor klas 2 is €125 voor onder andere watersportkamp en skiën.

Een aantal punten dat bij ons centraal staat is:
• Samenwerking
• Ontdekken van elkaars kwaliteiten en hiervan leren gebruik te maken.
• Individuele ontwikkeling.
• Plezierbeleving.

Let op! Voorinschrijving. Inschrijven is al gebeurd.


Stuntcommissie | 4m | 5h | 6v

Zit je in een examenklas? En wil je een mooi afscheid van jouw tijd op Pantarijn organiseren? Dan ben je hier aan het goede adres. Daarnaast zorg je ook nog voor andere activiteiten gedurende het schooljaar. Zo maak je het jaarboek en organiseer je de chocoladeletteractie in de Sinterklaastijd.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


't Soet

 't Soet bestaat uit een groep leerlingen van alle niveaus en alle leerjaren. Samen organiseren we schoolfeesten en andere activiteiten. Interesse? Neem dan contact op met de begeleider en kom naar de P-markt.

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


Tutoring

Wil je tutor worden om schoolgenoten te helpen bij een vak? Ben je enthousiast en wil je je kennis graag overdragen? Wordt dan tutor! 

 

Heb je zelf moeite met een vak en heb je een tutor nodig? Neem dan contact met ons op via jouw mentor. Let op! Je spreekt met je tutor af buiten de PQ-uren (dus NIET op donderdag het 5e uur).

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.


VISION UN

Heb jij een visie voor jouw toekomst? Samenwerken om de school, Wageningen, Nederland en de rest van de wereld een stukje mooier te maken. Jongeren hebben hun eigen mening en perspectief over de toekomst waarin zij leven. In dit uur gaan we samen aan de slag en met elkaar plannen ontwikkelen en dit voorleggen aan bijvoorbeeld de politici in Den Haag en andere jongeren door heel het land.

Wij zoeken leerlingen die samen willen werken om op verschillende thema's de school, stad, Nederland en de rest van de wereld beter willen maken. Je leert hoe je op verschillende manieren impact kan maken en met elkaar plannen kan ontwikkelen voor jouw ideale toekomst. Zoals we dat met dit P-uur al eerder hebben gedaan in de Tweede Kamer in Den Haag en op verschillende internationale conferenties. 

 

Heel jaar - inschrijven is niet meer mogelijk. Ben je toch geïnteresseerd? Kom naar de P-markt en overleg met de organiserende docent.