Home » P3 - hele jaar

Hieronder een overzicht van de leerlingactiviteiten (P3). 

Wil je deelnemen aan een van deze activiteiten? Neem dan contact op met de organiserende docent. Die docent regelt met ons dat je voor een heel jaar wordt ingeschreven.

 

 Montessori Model United Nations – project MMUN

Begeleiding: Dorien de Jonge en Gabriël Enkelaar

Het afgelopen jaar werden onze voorbereidingen voor deelname aan de Montessori Model United Nations-conferentie in Rome in mei 2020 bruut verstoord door de Corona-Pandemie.

Doel van het MMUN-project is om als jongeren ervaring op te doen met het realiseren van de ‘strategic development goals’ (ofwel de Duurzame Ontwikkelings Doelen). De Verenigde Naties spraken in 2018 met elkaar af, dat deze wereldwijde doelen in 2030 gerealiseerd moeten worden.

In een MMUN-conferentie kruipen we in de huid van een ander land, waarvoor wij gaan proberen om enkele van deze doelen te realiseren. Afgelopen jaar waren wij de vertegenwoordigers van Bolivia. In mei 2021 gaan wij opnieuw deelnemen aan een MMUN-conferentie in Rome. In onze 2 P-uren gaan wij ons verdiepen in de nieuwe onderwerpen waarover wij ‘resoluties’ gaan opstellen, die in Rome gesteund moeten gaan worden door andere jongeren uit de hele wereld.

Meer informatie over dit project vind je op www.montessori-mun.org

 


IP-coaches

Begeleidende docenten: Yono Severs, Willemijn van Workum

Omschrijving: Zit je in de bovenbouw? Wil je iets leren wat je niet op school leert? Kom dan met je idee naar een van de iP-coaches om te bespreken of er een iP-project van gemaakt kan worden. Een goed plan kun je dan uitvoeren in de P-uren – maar natuurlijk niet noodzakelijk op het tijdstip dat in het rooster daarvoor vastgesteld is.

Neem contact op met Yono Severs, Willemijn van Workum of Richard de la Porte om je idee te bespreken. Een van hen zal jou ook begeleiden.

Maximaal aantal inschrijvingen is 15 leerlingen per coach.


Maatwerktraject - IP op maat

Begeleidende docent: Manon Tiehuis

Omschrijving: Dit iP-uur is voor leerlingen die een maatwerktraject volgen, bijvoorbeeld omdat ze willen versnellen voor een vak of een vak op een hoger niveau willen volgen. Tijdens dit iP-uur word je begeleid door mij.

 

Dit iP-uur is alleen bestemd voor leerlingen die toestemming hebben om een maatwerktraject te volgen.


't Soet

Begeleidend docent: Rafal Wietsma

Omschrijving:  't Soet Versaemen is een groep die voor de Pantarijnleerlingen verschillende activiteiten en feesten organiseert. Zo is er aan het begin van het jaar een Soetweek met onder andere een filmavond, onderbouwfeest en bovenbouwfeest. Ook later in het jaar organiseren we nog het 2e klassen gala, het examengala en andere feesten. We vergaderen iedere donderdag en zijn ook buiten school erg actief. Mocht je interesse hebben, dan kun je contact opnemen met Rafal Wietsma (WTR).

 


Koortje, zangtraining, close harmony, leren soleren

Begeleidend docent: Herman Groenestein

Omschrijving:Niks mooiers dan zingen. Maar het is een raar ding: mensen doen het graag maar zijn er vaak ook heel erg benauwd voor. Vraag maar eens aan iemand of ie een stukje wil zingen. We hopen met dit P uur zang makkelijker te maken en verder te brengen. Zingen is nergens goed voor en tegelijkertijd een van de mooiste dingen die je kunt doen. We hopen jou te zien en vooral te horen komend jaar!


Debatgroep

Begeleidend docent: Sam de Vlieger | Make de debatgroep great again! 

Omschrijving: Pantarijn heeft heel veel clubs: de spelgroep, de Pantarini's, de leerlingenraad, de Krantarijn, noem het maar op. Maar niets is zo leuk als de debatgroep en wij zijn altijd op zoek naar nieuwe leden. Perfect voor iedereen die zelfverzekerder wil zijn tijdens presentaties of zijn mening goed wil kunnen beargumenteren of een docent wil kunnen overhalen ze een hoger cijfer te geven. En het staat ook nog eens goed op je cv.
We doen niet alleen serieuze debatten, maar behandelen ook onzinstellingen als "de schoolkantine moet ook wiet verkopen". Probeer die maar eens te verdedigen. Je hoeft niet bang te zijn om te praten, want in de debatgroep geven we alleen opbouwende kritiek. Debatteren kun je leren! De sfeer zit er goed in en er is altijd wat lekkers. Dus zit jij in de bovenbouw en heb je interesse? Kom dan op een donderdagmiddag na het vijfde uur naar lokaal 2.07 en doe een keertje mee. Tot donderdag!

~De debatgroep  


Pantarini's

Begeleidend docent: Jacob Jansen


Spelgroep

Begeleidend docent: Marjolein Dekker


Krantarijn

Begeleidend docent: Magda van Eck


Leerlingenraad

Begeleidend docent: Roel Borgers

Omschrijving: Werk samen met andere leerlingen aan de verbetering van je school! Beslis mee en hoor als eerste welke zaken op dat moment spelen voor de school. Je hebt een positieve instelling nodig, een pro-actieve houding en pen + papier. Die laatste twee zijn zelfs optioneel. 


Licht & Geluid

Begeleidend docent: Cees-Willem de Boer

Omschrijving: Schrijf je niet in voor deze activiteit, tenzij je van mij te horen hebt gekregen dat je dit moet doen!!

Bij Licht & Geluid ben je bezig met de licht- en audiotechniek die achter de schermen bij lezingen, feesten, theater en concerten bij ons op school komt kijken. Als je interesse hebt om hieraan mee te doen, stuur dan een bericht naar Cees-Willem de Boer via Magister of mail cboer@pantarijn.nl.


GSA

Begeleidend docent: Joost Visser

Omschrijving: Hoi! Wij zijn de GSA, dat staat voor Gender and Sexuality Alliance, wij zijn een groep enthousiaste leerlingen die ervoor proberen te zorgen dat iedereen zich op school veilig en geaccepteerd voelt, ongeacht van wie je houdt of wat je gender is. We organiseren allerlei activiteiten, waarvan de bekendste waarschijnlijk Paarse Vrijdag is! Mocht je het leuk vinden om hieraan bij te dragen en mee te denken? Neem dan contact met ons op via gsapantarijn@gmail.com of stuur ons een DM op onze instagram: @gsapantarijn


Sportcommissie

Begeleidend docent: Vera van Ekris (EKV)

Omschrijving: de sportcommissie werkt aan het opzetten, promoten en uitvoeren van sportactiviteiten op het Pantarijn en houd zich bezig met sport en bewegen op en rondom school. 


Brugtheater

Begeleidende docenten: Beppie Eijkmans en Koen Denekamp 

Omschrijving: Deze activiteit is alleen voor leerlingen uit klas 1 MHVG. Je kunt je opgeven op donderdag 10 oktober in de grote pauze. Kijk voor de code en voor meer informatie bij Periode 2 bij je eigen leerjaar op dinsdag.


Tutoring

Begeleidende docenten: Pascal Welling (WEL) en Rianne van Zonsbeek (ZON)

Omschrijving: Wanneer je graag tutor wil worden dan word je in dit P3 ingedeeld. Informatie hierover volgt via de mail in het nieuwe schooljaar. Als je het super leuk lijkt om andere leerlingen te helpen dan is tutoring dus echt iets voor jou. 


Ecoschool

Begeleidend docent: Charlotte Maas (MAA)

Omschrijving:Vind jij duurzaamheid belangrijk? Wil jij je inzetten voor een duurzame wereld? Vind jij ook dat dit begint bij onze eigen school? Help jij mee onze school duurzamer te maken?  Op school hebben we een groep die net als jullie hiermee bezig is namelijk de eco-school!  Hoe tof zou het zijn als we met elkaar kunnen nadenken en van elkaar kunnen leren over duurzaamheid en alle aspecten die daarbij horen!  Daarom willen we je uitnodigen om deel te nemen aan het p3-uur eco-school! Tijdens dit P3-uur denken we samen na over duurzaamheid en hoe we onze eigen school zo duurzaam mogelijk kunnen maken! Jullie staan daarbij zelf aan het roer en bepalen zelf waar we mee aan de slag gaan en welke veranderingen we gaan invoeren op school. Je leert zelfstandig plannen te maken, onderzoek uit te voeren en te evalueren en deze plannen te bespreken met leerlingen, docenten maar ook met de schoolleiding! 


VWO-Xtra

Begeleidende docent: 

Omschrijving: VWO-Xtra is voor leerlingen van het VWO of gymnasium die meer kunnen en willen dan het reguliere examenprogramma biedt. Je gaat aan de gang met problemen uit de realiteit en opdrachten op hoog niveau. Er wordt van je verwacht dat je zelfstandig bent en ook kunt samenwerken. Heb je een onderzoekende houding,  oog voor samenhang en verbanden en kun je reflecteren op je eigen leerproces? Dan is VWO-Xtra misschien wel wat voor jou. 

Let op! Er geldt een toelatingsprocedure. Deze procedure is al afgerond. Inschrijving is dus niet meer mogelijk.

 

Leerlingen die deelnemen aan VWO-Xtra schrijven zich niet in voor PQ-lessen.